Beleid rondom corona

Update: 19 oktober 2020

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom corona en het toenemende aantal besmettingen in Nederland zien wij ons helaas genoodzaakt om de regels rondom bezoek opnieuw aan te scherpen. 

Bezoekregeling

Het aantal bezoekers in Bloemendael is teruggebracht naar één bezoeker per bewoner per keer. Bovendien mag er maximaal één bezoek per bewoner per dag plaatsvinden. Uiteraard geldt dit niet voor artsenbezoek of andere behandelaars, die tellen hierin niet mee. Iedereen die Bloemendael binnen gaat is verplicht zich te registreren, zelf de temperatuur op te nemen en een mondkapje te dragen. Bezoekers met een temperatuur boven 37,5°C mogen NIET naar binnen. Hierbij vertrouwen wij op het verantwoordelijkheidsgevoel van u als bezoeker, want het is voor ons ondoenlijk om hierop continue te controleren. Het dragen van het mondkapje is ook verplicht tijdens het verblijf in het appartement, dus niet alleen in de algemene ruimten. Ook wanneer een bezoeker met een bewoner op pad gaat, wandelend of met de auto, geldt het dringende advies om een mondkapje te gebruiken. Mondkapjes zijn des gewenst voor 1 euro te verkrijgen bij de receptie.

Gezien de huidige situatie willen we nogmaals met klem benadrukken dat voorzichtigheid van groot belang blijft om het virus te kunnen weren. Wij begrijpen dat de afschaling van het aantal bezoekers vervelend is voor onze bewoners en voor de familie. Wij hopen op uw begrip, omdat we samen het hetzelfde doel dienen. ook om u te houden aan de regels die wij hiervoor gelden:

Activiteiten

Voor het welzijn van onze bewoners vinden wij het belangrijk dat de activiteiten in huis zoveel mogelijk doorgaan. Vanwege de geldende regels zal het aantal deelnemers soms moeten worden beperkt, maar gelukkig zijn er genoeg activiteiten om iedereen aan bod te laten komen.

Lunch en diner worden in het restaurant geserveerd, behalve voor bewoners die hebben gekozen voor roomservice. Gasten kunnen wij helaas nog niet toelaten.

SAMENGEVAT:

  • Check uw gezondheid voordat u op bezoek komt. Bij twijfel s.v.p. thuis blijven.
  • Wanneer u het gebouw betreedt dient u een mondkapje op te hebben.
  • Registreer u bij binnenkomst.
  • Neem uw temperatuur op en ga alleen verder als uw temperatuur onder 37,5°C is.
  • Desinfecteer uw handen.
  • Draag uw mondkapje gedurende uw hele verblijf in Bloemendael.
  • Houd u aan de RIVM richtlijnen en houd altijd 1,5 meter afstand tijdens het bezoek.
  • Bezoekers voor deelnemers aan de groepsverzorging (Bloemenhof) wordt gevraagd op de gang bij de ingang van de Bloemenhof te wachten tot uw vader/moeder naar u toe wordt gebracht. Gaat u s.v.p. niet naar binnen!

Dank voor uw medewerking!

Het managementteam van Bloemendael