Financiën

De kosten zijn voor het totale pakket van wonen, zorg en service. Zo bent u verzekerd van wooncomfort, professionele dienstverlening en persoonlijke zorg op maat. Wat er ook gebeurt.

De kosten van uw verblijf

Wij werken op particuliere basis. Wanneer u een appartement betrekt worden verschillende kosten aan u in rekening gebracht:

  • Huur van het appartement en het gebruik van de algemene ruimten.
  • Hotelmatige kosten (voor o.a. de maaltijden, wasverwerking, liftvoorzieningen, energieverbruik, alarmeringssysteem, facilitaire diensten etc.
  • Zorgkosten: De zorg (persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp)wordt geleverd op basis van uw zorgplan en de daaraan toegewezen indicatie. De zorgkosten worden betaald vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) , ZVW (Zorgverzekeringswet) en/of WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Voor de zorg geleverd vanuit de WLZ en WMO betaalt u zelf een wettelijke eigen bijdrage over de geïndiceerde uren. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt vastgesteld door het CAK. U kunt de eigen bijdrage berekenen op de website van het CAK (www.hetcak.nl). In de berekening kunt u uitgaan van het lage tarief. De eigen bijdrage wordt rechtstreeks met u afgehandeld zonder tussenkomst van Bloemendael.
  • Uiteraard verzorgt Bloemendael het hele traject voor u. Dat is een onderdeel van onze dienstverlening. U merkt als cliënt dan ook niets van al deze administratie. Het enige dat u merkt is dat u zorg krijgt die op ieder moment is afgestemd op uw zorgbehoefte. Zorgeloos verzorgd dus.