Financiën

Woon- en zorgvoorziening Bloemendael biedt een totaalpakket van wonen, zorg en dienstverlening. Zo bent u verzekerd van wooncomfort, professionele dienstverlening en persoonlijke zorg op maat, wat er ook gebeurt.

De kosten van uw verblijf

Wij werken op particuliere basis. Wanneer u een appartement betrekt worden verschillende kosten aan u in rekening gebracht:

  • Huur van het appartement en het gebruik van de algemene ruimten.
  • Hotelmatige kosten (voor o.a. de maaltijden, wasverwerking, liftvoorzieningen, energieverbruik, alarmeringssysteem, facilitaire diensten etc.
  • Zorgkosten: De zorg (persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp)wordt geleverd op basis van uw zorgplan en de daaraan toegewezen indicatie. De zorgkosten worden betaald vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) , ZVW (Zorgverzekeringswet) en/of WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Voor de zorg geleverd vanuit de WLZ en WMO betaalt u zelf een wettelijke eigen bijdrage over de geïndiceerde uren. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt vastgesteld door het CAK. U kunt de eigen bijdrage berekenen op de website van het CAK (www.hetcak.nl). In de berekening kunt u uitgaan van het lage tarief. De eigen bijdrage wordt rechtstreeks met u afgehandeld zonder tussenkomst van Bloemendael.
  • Uiteraard verzorgt Bloemendael het hele traject voor u. Dat is een onderdeel van onze dienstverlening. U merkt als cliënt dan ook niets van al deze administratie. Het enige dat u merkt is dat u zorg krijgt die op ieder moment is afgestemd op uw zorgbehoefte. Zorgeloos verzorgd dus.

 

Sfeerimpressie

Ervaringen van anderen

Sinds enige jaren woon ik met veel plezier in Bloemendael. Ik heb nog geen zorg nodig maar vind het wel een veilig en prettig idee dat de zorg 24-uur per dag aanwezig is.
Lees meer ervaringen