Overname PGZ door Allerzorg

Per 31 maart 2021 is PGZ overgenomen door Allerzorg. Daarmee is PGZ, net als Allerzorg, onderdeel van Orpea Nederland. PGZ is gespecialiseerd in de begeleiding én behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met (een vorm van) autisme. Een team van professionals begeleidt en behandelt ruim 1.300 cliënten in de regio’s Limburg en Noord-Brabant. Dit gebeurt thuis, op het werk, op school, op een PGZ-locatie of in één van de 18- of 18+ woongroepen. Ook mensen met andere psychische problemen kunnen bij de organisatie terecht. Bijvoorbeeld bij AD(H)D, angst- of stemmingsklachten, dwangmatig gedrag, een lichte verstandelijke beperking of PTSS.

Hoe ziet de overname eruit?

PGZ blijft in zijn geheel intact en de afspraken tussen cliënten en de organisatie blijven onverminderd van kracht. De overname heeft dus geen invloed op de zorg of begeleiding aan cliënten. Het aanbod blijft gelijk en zowel de 240 medewerkers als het management blijven behouden. Hiermee wordt continuïteit gewaarborgd.

Waarom krachten bundelen?

Met de nieuwe samenwerking kunnen PGZ en Allerzorg de kwaliteit van zorg en begeleiding vasthouden en zich verder ontwikkelen als krachtige zorgpartners. Door als zorgaanbieders krachten te bundelen, is de continuïteit van beide organisaties gewaarborgd. En leidt de nieuwe samenwerking voor beide partijen tot meer mogelijkheden en slagkracht.

Over Orpea Nederland

Met labels als Allerzorg, Bloemendael, Compartijn, Dagelijks Leven, Van Hollant, Wonen bij September, Woonzorgnet en Zorggroep ’t Zicht heeft Orpea een uitstekende kennis van de Nederlandse markt en goede relaties met de verschillende stakeholders in het Nederlandse speelveld. 

We zijn als organisatie enorm trots op deze mooie stap en kijken uit naar een mooie toekomst samen. Wij heten onze nieuwe collega’s dan ook van harte welkom.

Sfeerimpressie